Vi støtter ofrene i Gaza

 

HYGLIG har lavet en indsamling til ofrene i Gaza og du kan støtte ofrene via linket herunder.

 

https://indsamling.noedhjaelp.dk/participant/butik-hygligs-indsamling

 

Uskyldige familier betaler prisen for den eskalerende konflikt i Gaza.
Situationen forværres time for time, og bomber har allerede kostet over to hundrede mennesker livet; tusinder er fordrevet. Heraf mange børn.
Familier har mistet deres hjem og alt, hvad de ejer. De har akut brug for basale fornødenheder og et sted at sove.

Folkekirkens Nødhjælp er til stede og står klar med vand, mad og anden hjælp.

 

Situationen er eskaleret  

Konflikten mellem Israel og militante grupper i Gaza eskalerer dag for dag, og der er nu tale om en humanitær katastrofe. Mere end 50.000 palæstinensere har søgt beskyttelse i FN-skoler og andre hos familie og venner. Men der er ikke mange steder at flygte hen.

Området er på størrelse med Langeland, men i stor kontrast til den lange ø i det sydfynske øhav, bor der mere end to millioner mennesker i Gaza. 

Befolkningen kan ikke forlade Gaza-striben, der grænser op til Israel og Egypten. Det er stort set umuligt at få fødevarer, medicin, brændstof og andre fornødenheder frem.

 

Familier er utrygge og forsvarsløse

De her konstante bombardementer er noget af det mest udmattende og stressende, man kan udsætte mennesker for. Det nedbryder dem både fysisk og psykisk

Mads Frilander, Folkekirkens Nødhjælps landechef i Palæstina

I det tætbefolkede område er det meget vanskeligt for de civile at beskytte sig selv mod de daglige bombardementer.

Vores lokale nødhjælpsarbejder, Nidal, fortæller, hvordan hans børn falder i søvn med hænderne for ørerne, imens Nidal og hans hustru gør, hvad de kan for at berolige dem.  

Reem, der også arbejder for Folkekirkens Nødhjælp, sover med sin mand og børn på en parkeringsplads foran deres lejlighedskompleks, fordi de frygter natlige bombardementer.

 

Sådan hjælper du

Over 200 mennesker har mistet livet - herunder er 60 børn dræbt af luftangrebene. Tusindvis er hårdt sårede, og mange hospitaler er beskadigede under bombardementerne.  

Kirkens Nødhjælp er til stede for at hjælpe de mange nødstedte familier med vand, mad og andre basale fornødenheder.

Vil du støtte indsatsen?